Idei de amenajare cu personalitate a dormitorului la apartament

917
Idei de amenajare cu personalitate a dormitorului la apartament

Viaţa la bloc are anumite particularităţi unice care implică o foarte bună organizare a spaţiului de locuit, astfel încât să sporim nivelul de confort şi armonie.

Vedem cum are loc o „explozie” a ofertei pentru apartamente noi în construcţii moderne, cu o arhitectură diferită şi din acest motiv şi compartimentarea fiecărui imobil este una specifică, de multe ori chiar ciudată am putea spune, ceea ce implică soluţii „out of the box” pentru organizarea mobilei şi a accesoriilor.

schita apartament modern cu dormitor semicercSă luăm exemplu de apartament din planul tehnic de mai sus. Camerele nu mai au forme clasice pătrate sau dreptunghiulare, vedem combinaţii de unghiuri drepte cu semicercuri, un adevărat coşmar pentru orice designer iscusit de interior, darămite pentru un proprietar mai puţin obişnuit cu astfel de îndeletniciri.

Dacă pentru mobilarea şi utilarea bucătăriei sau a living-ului nu sunt impedimente majore generate de forma spaţiului arhitectural, când ajungem la mobila modernă de dormitor vom întâmpina mai multe dificultăţi decât ne-am aştepta, în primul rând datorită pieselor necesare pentru dormitor (pat, dulap, comodă, noptiere) care sunt toate realizate în forme clasice.

MOBILA LA COMANDĂ este singura soluţie viabilă pentru mobilarea apartamentelor moderne, cu camere atipice ca formă şi dimensiune. Este foarte important aportul unui designer de interior care de cele mai multe ori poate veni cu soluţii total neaşteptate, care par scoase din filmele SF, dar care să fie utile şi de actualitate.

În schiţa de mai sus vedem şi o variantă cu piesele de mobilier aşezate în plan, însă nu este nici singura şi cu siguranţă nici cea mai bună variantă. Pentru PATUL DIN DORMITOR poate fi aleasă o variantă executată la comandă cu un model deosebit, reprezentat de două laturi drepte şi una în semicerc astfel încât să fie paralel cu peretele semicerc exterior, optimizându-se astfel spaţiul camerei şi aspectul acesteia. Un pat rotund poate fi de asemenea o soluţie mult mai bună.

Pentru cei cărora li se pare dificil somnul într-un pat rotund sau poate lipsit de confort, mai este varianta de pat clasic dreptunghiular pe un suport rotund, ca în imaginea următoare.

pat matrimonial dormitor modern suport rotund

Această variantă de pat este în armonie cu peretele exterior semirotund al dormitorului, se pliază perfect pe arhitectura generală a camerei, optimizează spaţiul de locuit şi asigură tot confortul unui pat clasic, dreptunghiular.

SOLUŢII EXISTĂ şi internetul poate fi baza pentru documentarea lor, astfel încât fiecare proprietar să devină cu puţină muncă şi viziune propriul arhitect de interior. Pentru cei fără nicio înclinaţie, timp sau răbdare pentru aceste decoraţiuni, designerii de interior sunt o categorie în plină dezvoltare, din ce în ce mai prezenţi pe piaţă şi accesibili ca tarife.