De ce să alegi sticla ca element principal de design interior

450
De ce să alegi sticla ca element principal de design interior

Design-ul interior a devenit o preocupare puternică pentru toţi cei care îşi achiziţionează un apartament nou sau o casă şi dorec să o mobileze şi utileze cât mai modern, în armonie cu tendinţele actuale. Corpurile de iluminat, decoraţiunile interioare ale pereţilor, elementele de design din lemn, sticlă, piatră sau metalice, cu toate trebuiesc îmbinate cu stil şi eleganţă pentru a realiza un ambient plăcut în locuinţă.

Sticla este un material extraordinar care este foarte utilizat în amenajările interioare şi exterioare de foarte mult timp şi nu numai pentru geamuri şi ferestre. Avantajul principal al utilizării sticlei ţine în primul rând de DESIGN.

Balustrade din sticlă

Balustrade din sticlă

O altă utilizare spectaculoasă pentru design-ul interior al spaţiilor comune, caselor şi vilelor cu etaj, o reprezintă balustradele din sticlă (garde-corps en verre Bruxelles = protecţie de corp din sticlă). Acestea se utilizează în special în zona marginală a scărilor sau pentru a asigura protecţia spaţiilor deschise aflate la înălţime, cum ar fi cele din mall-urile comerciale.

Pereţi din sticlă

Pereţi din sticlă

Cunoscuţi în Franţa ca numele de cloisons vitrees Bruxelles, pereţii din sticlă transparentă sau mată se utilizează în special la delimitarea spaţiilor de birouri, a sălilor de şedinţe sau conferinţe şi a zonelor de relaţii cu clienţii.

V-am prezentat mai sus 3 modalităţi avangardiste şi de actualitate de utilizare a sticlei ca soluţie pentru un design interior extraordinar, de impact vizual maxim. Deşi nu este cea mai ieftină soluţie şi poate fi destul de greu de întreţinut mereu curată, sticla este alegerea multor designeri de interior atunci când nu ţin cont de buget şi vor să facă o impresie.

Aluglass Design Bruxelles este o firmă specializată în producţia şi montajul balcoanelor din sticlă, al balustradelor şi al pereţilor vitraţi. Accesează site-ul https://www.aluglass.be pentru mai multe idei de design interior. Pagina Réalisations oferă informaţii despre lucrările recente puse în operă în zona Bruxelles, o zonă unde sticla este foarte utilizată atât de persoanele fizice cât şi de instituţiile comerciale.

Tâmplărie PVC Salamander

Tâmplărie PVC Salamander

AluGlass Design Bruxelles furnizează tâmplărie din PVC Salamander penbtru locuinţele moderne, care doresc să beneficieze de o excelentă izolare fonică şi termică. 

Bruxelles este capitala Belgiei şi în acelaşi timp capitala oficială a Uniunii Europene, aici regăsindu-se sediile principalelor instituţii. Numeroşi români locuiesc şi lucrează în zona capitalei Bruxelles, unii dintre aceştia reuşind să îşi dezvolte propriile companii, în special în domeniul construcţiilor şi al amenajărilor interioare/exterioare.

AluGlass Design Vitrier Bruxelles

AluGlass Design Bruxelles este o companie înfiinţată de români stabiliţi în Belgia şi care are o îndelungată experienţă în furnizarea produselor din sticlă pentru amenajări interioare şi exterioare precum balustrade din sticlă (garde-corps en verre), pereţi de sticlă (cloisons vitrées), vitrine, cabine de duş, luminatoare. Aceste produse sunt foarte populare în zona capitalei Bruxelles şi în Anderlecht, Anvers, Bruges, Charleroi, Genk, Gent, Liege, Namur, Oostende.