Termoizolația căminului tău trebuie să înceapă cu …

977
Termoizolația căminului tău trebuie să înceapă cu ...

Sectorul construcțiilor inovează în mod constant, folosind si dezvoltand materiale menite sa creasca durabilitatea. Azi, mai mult decat oricand, există necesitatea de a utiliza materiale și tehnologii eficiente din punct de vedere al costurilor, ecologice, care să reducă impactul unei construcții în ceea ce privește utilizarea resurselor neregenerabile și consumul de energie.

Celuloza, ca izolatie, reprezinta un material termoizolant ecologic, realizat din fibre de hârtie reciclată. Oferă proprietăți termice bune și are o energie încorporată scăzută. Cu toate acestea, din cauza lipsei de expertiză în aplicarea sa, izolația cu celuloză nu este utilizată pe scară largă în comparație cu materialele de izolația mai tradițional, folosite pentru poduri, acoperisuri sau mansarde.

Eficiența energetică a clădirilor este un factor important ce contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră in sectorul construcțiilor și reprezintă 30%-40% din consumul mondial de energie, o mare parte aparținând nevoii de a încălzi și răci clădirile.

Astfel, multe țări caută să îmbunătățească eficiența energetică a clădirilor cu materiale și tehnologii de izolare mai bune aplicate la anveloparea clădirii, cu directive precum directiva europeană 2010/31/UE care prevede că noile construcții în 2020 vor trebuie să consume „energie aproape de zero” (nZEB)

Rolul principal al materialelor termoizolante într-o clădire anvelopata este de a preveni pierderile de căldură și pentru a oferi confort termic pentru cei din interiorul clădirii.

Materialele de izolare tradiționale includ fibră de sticlă/minerala, polistirenul expandat și spuma de poliuretan. În timp ce aceste materiale sunt eficiente în menținerea termică sau confortul la interiorul unei clădiri, acestea sunt realizate cu energie neregenerabilă, cu resurse și au o energie ridicată. În consecință, există un interes din ce în ce mai mare pentru materialele izolante alternative care provin din fibre regenerabile sau reciclate.

Un astfel de material este izolația din fibre de celuloză. Cuprinzând în mare parte fibre de hârtie reciclate, celuloza este în creștere în popularitate datorită naturii sale ecologice, termice și acustice.

Termoizolația căminului tău trebuie să înceapă cu ...

Dacă te-ai hotărât să îți izolezi casa, îți recomandăm să  alegi izolația cu celuloză  la nivelul mansardei sau al podului deoarece: 

–   izolatia din celuloză este suflată sau pulverizată, în felul acesta celuloza umple golurile și oprește mai bine scurgerile de aer;

–   formează un strat compact de izolare, fără punți termice după aplicare;

–   te vei bucura de facturi mai mici la energie;

–   calitatea aerului se va îmbunătăți considerabil și vei avea parte de un microclimat sănătos în căminul tău;

–   izolația naturală nu emite substanțe volatile periculoase pentru sănătatea ta și a mediului;

–   vei beneficia de o izolație fonică perfectă;

–   vei observa performanțe termice sporite, casa ta va fi mai caldă iarna și mai răcoroasă vara;

–   materialele sunt tratate împotriva focului, mucegaiului, insectelor si rozătoarelor;

–   vei fi surprins de execuția rapidă a izolației, fără creare de deșeuri.

Cu siguranță aceste motive te-au convins să transformi casa într-un cămin eficient energetic. Alege inteligent și contactează acum unul dintre reprezentanții cei mai experimentați de la izolatiinaturale.ro pentru mai multe detalii!

Termoizolația căminului tău trebuie să înceapă cu ...