ATV-urile au devenit o atracţie pentru clujenii dornici de aventură

628
ATV-urile au devenit o atracţie pentru clujenii dornici de aventură

ATV-ul este mult mai mult decât un vehicul pentru deplasare. El poate avea multiple utilizări: pentru muncă, pentru agrement, pentru sport.

ATV-ul poate reprezenta o plăcere accesibilă atât tinerilor, cât și persoanelor mai în vârstă. De regulă, clujenii pasionați de aceste vehicule se întâlnesc pentru a merge pe traseele de drumeții din județul Cluj și pentru a se bucura de natura care îi înconjoară într-un mod diferit.

Sport de agrement, drumeții în mijlocul naturii, mijloc de transport rapid accesibil tuturor, conducerea unui ATV oferă compromisul perfect între o mașină de teren și o motocicletă. Fanii sporturilor cu motor îl văd ca pe o adevărată pasiune. Activitățile pe patru roți pot fi practicate în orice anotimp.

După cum sugerează și numele, ATV-urile (All Terrain Vehicles) sunt proiectate pentru a face față unei varietăți mai mari de terenuri decât alte vehicule.

Ateveul se conduce ca pe o motocicletă, dar cele patru roți oferă mai multă stabilitate la viteze mici.

Proiectat inițial în scopuri utilitare, atv-ul este din ce în ce mai folosit ca vehicul de agrement pentru orice teren, deoarece ușurința sa de condus îl face un vehicul accesibil tuturor pentru circulația pe șosea.

Criterii de alegere a unui ATV

Pe piață există multe modele de ATV-uri de vânzare care pot fi alese în funcție de nevoile și dorințele utilizatorilor. Ca și criterii esențiale pentru achiziționarea unui asemenea vehicul, trebuie să ne intereseze tipul de ATV, certificarea și dacă este vorba de un vehiculcu motor termic sau un vehicul cu motor electric.

Beneficiile pentru sănătate

Deși acest sport este unul mecanic, este important pentru conducător deoarece își exersează și își îmbunătățește performanța și reflexele. Într-adevăr, un pilot care practică un sport mecanic are un timp de reacție și o coordonare fizică mult mai bune decât media. Acest lucru este normal având în vedere dificultatea sportului, obstacolele și traseele care trebuie depășite la volanul unui vehicul. Oamenii care practică sporturi cu motor au o vedere foarte bună.

Ce echipament să porți atunci când te plimbi cu un ATV?

În unele situații, acest vehicul poate fi periculos, așa că este mai bine să fii bine echipat:

  • Purtarea căștii de protecție este cea mai importantă și este obligatorie atunci când mergi pe șosea. Siguranța trebuie să stea pe primul loc!
  • Mănușile sunt utile pentru că te vor proteja de mărăcini și alți arbuști atunci când treci prin pădure.
  • Cizmele pot fi utile în unele cazuri cum ar fi în cazul în care vehiculul rămâne blocat în noroi etc.