Alegerea unei uși de garaj – O alegere dificilă care necesită o analiză atentă

677
Alegerea unei uși de garaj – O alegere dificilă care necesită o analiză atentă

În timp, ușa ta de garaj se poate defecta și nici nu va mai corespunde gusturilor tale. Dar cum să-ți alegi ușa de garaj din toate modelele de pe piață? Ca toate problemele legate de casă, această decizie rămâne foarte sensibilă și necesită o analiză atentă. Aici intră în joc mai multe criterii: siguranță, confort, izolație, estetică.

Portofoliul ușilor de garaj este atât de bogat încât uneori este dificil de ales. Pentru a  facilita alegerea, acestea pot fi clasificate în două categorii: moderne și tradiționale.

Uși garaj tradiționale

Există trei tipuri de uși de garaj tradiționale pe piață. Ele vin în forme diferite și nu urmează aceeași mișcare.

Ușile cu balamale. Deschiderea necesită un spațiu liber care să corespundă zonei de trecere a fiecărei uși. Fiecare ușă este independentă. Această instalație promovează optimizarea spațiului interior și poate fi ușor motorizată.

– Ușile rulante se rulează singure într-un compartiment din tavan într-o cutie de deasupra garajului. Ocupă puțin spațiu și optimizează spațiul în garaj. Reprezintă soluția ideală pentru suprafețe aglomerate sau reduse.

– Ușile basculante sunt prevăzute cu un ansamblu panou, care este realizat dintr-un singur bloc. Când se ridică, ușa se revarsă afară. Există un model care nu depășește plafonul tocului ușii de garaj. Mecanismul său poate fi motorizat.

Usi de garaj secționale sau tip rulou

În general, acestea constau din mai multe panouri cu balamale și funcționează ca rulourile.

Ușile laterale secționale asigură accesul pietonilor, deoarece nu trebuie să se deschidă toate panourile. Aici, ușile alunecă de-a lungul unei șine și sunt așezate de-a lungul pereților camerei. Amprenta la sol este complet redusă la minimum și ocupă doar 100 mm de-a lungul peretelui. Sunt compatibile cu deschideri mari.

Ușile secționale se deschid vertical. Sunt formate din mai multe panouri cu balamale și sunt fixate pe tavan și, de asemenea, glisează pe șine verticale și orizontale. Această deschidere oferă spațiu maxim în interior cât și în exteriorul garajului. Datorită panoului izolator, această ușă secțională oferă performanțe termice ridicate.

Materialele care alcătuiesc ușile de garaj sunt interdependente de ergonomie. Ai de ales între lemn, PVC, oțel și aluminiu.

Lemnul este potrivit pentru deschiderile laterale, necesită întreținere, inclusiv vopsea. Este foarte estetic și oferă o barieră termică interesantă garajului tău.

PVC-ul este un material ușor și economic. Aceste uși pot fi motorizate cu ușurință și vin în diferite configurații. PVC-ul este un izolator mai bun, dar oferă slabă protecție împotriva efracției.

Aluminiul este durabil, robust și inalterabil. Este un conductor termic puternic si este potrivit pentru orice model de usa de garaj.

Din atâtea opțiuni de uși de garaj, cu siguranță vei găsi una care să se potrivească nevoilor și așteptărilor tale.