7 idei de cadouri potrivite pentru preșcolari

671
7 idei de cadouri potrivite pentru preșcolari

Surprinde-i pe copii cu daruri pe placul lor și bucură-te de zâmbetele și de entuziasmul acestora. Alege cadouri atractive, dar care să contribuie la educația lor. În plus, acestea trebuie să fie adecvate vârstei și sigure pentru utilizarea de către cei mici. Iată șapte idei care să te ajute să găsești cadoul perfect pentru preșcolari.  

  • Instrumente de desenat

Foarte mulți copii adoră să coloreze și, înainte de a merge la școală, mare parte din timpul lor poate fi dedicat desenului. Contribuie la dezvoltarea pasiunii lor și dăruiește-le un set deosebit de creioane colorate, care să conțină toate nuanțele de care ar putea avea nevoie. Alege instrumente de o calitate foarte bună, cu pigmenți puternici și cu o dispersie excelentă a culorii.  

  • Set de pictură

Preșcolarii pot fi încântați să descopere lumea picturii, cu diferitele ei manifestări: de tip acuarelă, cu vopsele acrilice, cu tempera, realizată cu ajutorul degetelor sau al unui burete etc. Oferă-le un set care să conțină culori, pensule, recipient pentru apă, blocuri de desen sau pânză, șevalet și paletă. Încurajează-i să își dezvolte simțul artistic. 

  • Penar complet

Un alt cadou potrivit pentru preșcolari este un penar de tip roll-up cu un set de creioane grafit sau colorate. De asemenea, poți alege un penar cu o formă specială sau cu un print care să înfățișeze personajele lor preferate din desene animate și din filme pentru copii. Completează-l cu instrumente de scris, de colorat, de șters, de ascuțit și de măsurat.

  • Ghiozdan cu design creativ

Înainte de a merge la școală, cei mici se pot bucura de ghiozdane sau de rucsacuri speciale, cu un design creativ și cu dimensiuni reduse. Spre exemplu, poți dărui unul în formă de buburuză sau de navetă spațială, cu blană și urechi de animale sau în formă de jucărie de pluș. Ține cont de preferințele și pasiunile celor mici.

  • Tablă magnetică

O tablă magnetică poate părea interesantă pentru preșcolari și le poate dezvolta dorința de cunoaștere, de a crea cuvinte și de a face calcule simple. Mai mult, poți alege un autocolant sau o vopsea cu efect de tablă neagră de scris, pe care copiii pot desena cu cretă albă sau colorată și pot șterge ușor urmele. 

  • Jocuri educative

Înlocuiește păpușa sau mașinuța cu un joc educativ, care să le stimuleze imaginația, capacitatea de a memora și de a gândi. Sunt disponibile numeroase variante atractive pentru școlari, de la cartonașe cu ilustrații și informații de cultură generală, la seturi prin care să descopere, prin joacă, lumea științei.  

  • Echipament sportiv

Energia copiilor poate părea, de multe ori, inepuizabilă și debordantă. Susține-le plăcerea de a face mișcare sau îndrumă-i către activitățile fizice cu echipamente sportive oferite în dar. Ai la dispoziție diverse variante: haine lejere și încălțăminte adecvată, mingi, palete sau ceva ce se potrivește sportului pe care îl practică. 

Fie că vrei să-ți surprinzi copilul cu o atenție, fie că mergi în vizită la un preșcolar sau la ziua de naștere a acestuia, alege cu atenție cadourile. Ar trebui să fie potrivite vârstei și preferințelor celor mici, astfel încât să le atragă atenția și să se bucure de ele. De asemenea, optează pentru daruri cu un caracter educativ și sigure pentru copii.