3 idei de afaceri noi în pandemie

728
3 idei de afaceri noi în pandemie

Omenirea trece printr-o perioadă atipică la nivel mondial şi chiar dacă privim cu optimism la momentul când pandemia va fi depăşită, se pare totuşi că mai avem destul de mult de aşteptat până atunci.

Anul trecut a fost cel mai afectat de restricţii, antreprenorii şi-au pus pe hold investiţiile urmărind cu atenţie evoluţia evenimentelor. A devenit evident că lumea nu va mai fi niciodată exact la fel cum era, deşi încă sunt mulţi cei care se încăpăţânează să creadă fix contrariul.

Deoarece în fiecare catastrofă există şi cel puţin o oportunitate de business, noi am încercat să identificăm 3 modele de afaceri potrivite pentru a fi lansate pe perioada pandemiei.

Laboratoare de servicii medicale cu testare Covid

#1. Laboratoare de servicii medicale cu testare Covid

Acest tip de servicii este primul la care ne gândim atunci când conştientizăm că ne aflăm într-o perioadă de pandemie medicală. Exact acest tip de servicii este unul la foarte mare căutare în aceste vremuri. Un exemplu de business nou apărut cu acest specific este clinica OK Medical.

Servicii de livrare alimente la domiciliu

#2. Servicii de livrare alimente la domiciliu

Serviciile globale precum Glovo, FoodPanda sau TakeAway au înregistrat creşteri spectaculoase ale utilizatorilor pe durata pandemiei tocmai datorită utilităţii acestui tip de serviciu. Încă este loc în piaţă pentru astfel de companii de livrare la domiciliu cumpărături, produse locale sau preparate de la restaurant. Un exemplu de companie de livrări nou apărută în pandemie este TAZZ, creaţia celor de la eMag.

Vânzare/ Închiriere case renovate la sat

#3. Vânzare / Închiriere case renovate la sat

Carantina de zi, de noapte şi anularea evenimentelor cu public au dus la o creştere a timpului petrecut în interiorul locuinţei, iar dacă locuinţa este un apartament minuscul atunci va fi extrem de dificil de trăit în aceste condiţii. Pentru cei care nu îşi permit achiziţia unei case, poate fi o opţiune valabilă închirierea uneia. Pentru că în zonele urbane costurile implicate de o casă sunt foarte mari, o alternativă poate consta în zonele rurale apropiate de oraşe. La sat casele au costuri foarte mici comparativ cu cele de la oraş, spaţiul verde este mult mai generos (iarba este adevărată, nu gazon artificial), aerul mai curat şi liniştea desăvârşită. Pentru toate aceste avantaje considerăm că merită parcurgerea unei distanţe de 10-20 km până la destinaţie, iar un business care să ofere de închiriat case rustice poate fi încununat cu succes.


La polul opus, la idei de afaceri nerecomandate în pandemie se regăsesc cu siguranţă cele din domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), organizatori de evenimente şi alte activităţi ce implică prezenţa unui public numeros.

Lumea s-a schimbat, acţionează în consecinţă!